
پیادهروی اربعین و کمکهای میلیونی
شیعیانی که تا سالها از زیارت کربلا محروم بودند چندین سال است در نهایت شور و اشتیاق، شکوه اربعین حسینی را برای جهانیان به تصویر میکشند. در این سالها هیچ بهانهای ولو تهدید گروه جنایتکار داعش نیز نتوانسته مانع حضور پرشور شیعیان در پیادهروی اربعین حسینی شود. شیعیان که زیارت اربعین را به عنوان نشانهی مسلمانی خود میدانند از هیچ تلاشی در این مسیر کوتاهی نمیکنند. آنها که میتوانند به هر طریق ممکن خود را به خیل عظیم عاشقان امام حسین(ع) میرسانند و آنها که به هر دلیل از این سفر باز میمانند میکوشند به نوعی در این حرکت ارزشمند سهیم باشند. بدون شک مهمترین ویژگی این مراسم، مردمی بودن آن است. گرچه دولت ایران و عراق هر دو اقدامات فراوانی برای تسهیل سفر زائرین کربلا انجام میدهند امّا بدون تردید عامل ماندگاری و تداوم پیادهروی اربعین کمکهای مردمی است. در واقع دولتها وظیفه فراهم کردن زیرساختها برای حضور زوار اربعین در عراق را برعهده دارند. ولی کلیه امکانات و خدمات اقامت و پذیرایی از زوار توسط مردم ایران و عراق صورت میگیرد. این شور و اشتیاق ناشی از داغ کربلاست که مانند آتشی در دل شیعیان است که هرگز خاموش نمیشود.
مطالب دیگر را در بلاگ ما بخوانید
دلیل اهمیت پیادهروی اربعین
قدری تأمل در فلسفه برگزاری مراسم اربعین اهمّیت و ضرورت چنین همایشی را نمایان میسازد. این مراسم در حقیقت یک همایش دینی سیاسی است که اقتدار و وحدت مسلمانان را به نمایش میگذارد. جذبه حسینی بهانهای است تا شیعیان سراسر دنیا هر ساله پای قرار عاشقانه خود حاضر شده و جهانیان را مبهوت عظمت خود سازند. به جبران ندای “هل من ناصر ینصرنی” امام حسین(ع) که در کربلا بیپاسخ ماند هر ساله آزادگانی از سراسر جهان گرد هم جمع میشوند تا ظالمان زمان بدانند ندای مظلوم بیپاسخ نخواهد ماند. همدلی و همبستگی مردم عراق و ایران که زمانی به جبر زمان در مقابل هم قرار گرفته بودند نیز از جذابترین نکات این مراسم است. این حضور و همدلی پیام مهمی به گردنکشان دنیا میدهد که این بار، مسلمانان هشیارانه از برادران خود حمایت میکنند. بنابراین پیادهروی اربعین چیزی فراتر از یک زیارت است و به نوعی اعلام حضور و اعلام موضع مسلمانان دنیاست.
-
همچنین می توانید وارد صفحه همکاری با ما شوید و با ما همکاری کنید و میتوانید کمک های خود را به صورت پرداخت حمایت مالی برای ما ارسال کنید
شوق خدمت به زائرین در موکب اربعین
پیادهروی اربعین همواره با میزبانی مردم برگزار میشود در گذشته مردم عراق تنها میزبان هموطنان خود بودند و امروزه آن را با تمام مسلمانان و حتّی مسیحیان دنیا سهیم شدهاند. از آنجایی که هدف از برگزاری مراسم اربعین زنده نگه داشتن واقعه کربلاست بزرگان دین هر اقدامی در این مسیر را ستودنی توصیف کردند. بنابراین خدمترسانی به زائرین امام حسین(ع) ثوابی معادل زیارت و چه بسا بیش از آن دارد. در نتیجه در کنار افرادی که به شوق زیارت کربلا قدم در این مسیر میگذارند جمعیت فراوانی نیز به عشق امام حسین(ع) خدمت به زائران ایشان را ترجیح میدهند. اگر مردم عراق با گشودن درب خانههای خود زائران را میهمان سفره خود میگردانند مردم ایران نیز با برپایی موکبهای متعدد در مسیر زائران به پذیرایی از زائران میپردازند. در این سالها هر شهر، هر نهاد یا هر هیئت با جمعآوری نذورات مردمی به عراق سفر کرده و با برپایی موکب به ارائه خدمات میپردازد. همزمان با افزایش جمعیت زائران حسینی از چند صد هزار نفر به چند ده میلیون نفر این خدمات نیز افزایش مییابد. در نتیجه زائران اربعین در تمام طول سفر خود مهمان موکبها بوده و هزینه خاصی نمیپردازند.
اهمیت کمکهای میلیونی اربعین
امروزه موکبهای اربعین به نوعی تشکل مردمی مؤثر تبدیل شدهاند. آنها که هریک در منطقه و محدوده زندگی خود مورد اعتماد مردم هستند با جمعآوری نذورات مردم برای اربعین به ارائه خدمات میپردازند. ولی زلزله کرمانشاه وجه دیگری از ظرفیت این تشکلهای مردمی را نمایان ساخت. در حالی که این موکبها به پذیرایی از زوار حسینی مشغول بودند زلزله کرمانشاه وظیفه دیگری بر دوش آنها گذاشت. بسیاری از آنها با تکیه بر پشتوانه مردمی که در اختیار داشتند این بار به جمعآوری کمکهای مردمی برای زلزلهزدگان پرداختند. سپس تجهیزات و امکاناتی که تا دیروز در خدمت به زوار حسینی مورد استفاده قرار گرفته بود را برای هموطنان خود به کار بردند. آنها با حضور در مناطق زلزلهزده ارائه خدماتی مانند پخت غذای گرم برای مردم را بر عهده گرفتند. نکته مهم این است که این افراد به دلیل حضور چند ساله در مراسم اربعین در زمینه اسکان، ساخت سرویس بهداشتی، توزیع غذا و تجهیزات و البته دعوت مردم به صبر و تحمل، تجربه خوبی داشتند. در نتیجه اقدامات آنها در مدیریت بحران نیز نتایج مطلوبی به همراه داشت.
اجتماع گسترده اربعین که بزرگترین تجمع شیعیان در دنیاست در واقع نمادی برای احیای نهضت حسینی است. نهضتی که در آن از خودگذشتگی و ایثار در راه خدا و حقطلبی هیچ حد و مرزی ندارد. امّا نکته مهمتر این است که دعوت بزرگان دین به برپایی چنین مراسمی قطعاً منافع بسیاری برای جامعه شیعیان خواهد داشت. وحدت شیعیان و پرورش افرادی صبور، قانع و از خود گذشته از مواردی است که در این مسیر کاملاً مشهود است.