
نقش کمک مالی در توسعه خیریه
اغلب تصور میشود کمک مالی مردم مبنای فعالیت مؤسسات خیریه است و در واقع این مردم هستند که این مؤسسات را پابرجا نگه میدارند. گرچه از لحاظ حساب و کتاب مالی این امر واقعیت دارد امّا بیانصافی است اگر زحمت و تلاش مداوم مسئولین خیریه را نادیده بگیریم. اگر پشتکار و تلاش بیوقفه کارکنان خیریه نباشد کمک مالی خیرین آن طور که باید و شاید صرف نمیشود. این افراد که به لحاظ شرعی و اخلاقی کمک مالی مردم را امانتی نزد خود میدانند همواره تلاش میکنند به بهترین وجه ممکن آن را هزینه کنند. طوری که هم اولویت نیاز افراد در نظر گرفته شود و هم نیاز افراد بیشتری برطرف شود. بنابراین کارکنان خیریه وظیفه خطیری بر عهده دارند. به خصوص این که برخی از این افراد داوطلبانه در خیریه حاضر میشوند و برای خدمات خود حقوقی دریافت نمیکنند. به همین خاطر شایسته است پس از سنجش اعتبار و صداقت مؤسسه خیریه برای پرداخت بدون شرط کمک مالی پیشقدم شویم. زیرا افرادی که زندگی خود را وقف امور خیریه نمودهاند بدون تردید در هزینه کردن منابع خیریه نهایت دقت و حساسیت را خواهند داشت.
مطالب دیگر را در بلاگ ما بخوانید
اهمیت مداومت در کمک مالی به خیریه
همان طور که اشاره شد امور مالی مؤسسات خیریه بر مبنای کمک مالی خیرین اداره میشود. حال تصور کنید سازمان یا ادارهای از بودجه سالانه و حتی ماهانه خود بیخبر باشد. بدیهی است برنامهریزی دقیق و کارآمد امکانپذیر نخواهد بود. به همین خاطر است که توصیه میشود برای کمک مالی به خیریه برنامه منظمی داشته باشید. بهترین گزینه این است که مبلغی به صورت ماهیانه به خیریه اهدا کنید. این مبالغ منظم در حقیقت بودجه ماهانه خیریه را ایجاد میکنند. در نتیجه مسئولین خیریه میتوانند برنامهریزی دقیقی برای فعالیتهای خیریه داشته باشند. به افراد تحت پوشش خود را چشم انتظار نگذارند و برای کمبودهای خود از قبل اقدامات لازم را انجام دهند.
البته کمکهای موردی نیز قطعاً کمک شایانی به مؤسسات خیریه است. به خصوص زمانی که به هر دلیلی خیریه برای موارد اضطراری درخواست کمک میکند. اتفاقات ناگوار و فوریتهای پزشکی از جمله مواردی است که مؤسسات خیریه به طور اضطراری نیاز به کمک مالی دارند. در چنین مواردی اساساً کمکهای فوری و مردی ضرورت هم دارد. زیرا مورد اضطراری در برنامهریزی خیریه وجود نداشته و بودجهای برای تأمین آن وجود ندارد. امّا در مقام مقایسه کمک مالی در دورههای منظم اثرگذاری بهتر و بیشتری دارد.
اهمیت توسعه خیریه
هر نهاد و سازمانی باید بخشی از بودجه و منابع خود را برای توسعه سازمانی خود اختصاص دهد. در حقیقت این امر لازمه یک سازمان پویا و ماندگار است. مؤسسات خیریه نیز باید برای توسعه مجموعه، فعالیتها و مددجویان تحت پوشش خود برنامهریزی مشخصی داشته باشند. بدون تردید منظور از توسعه خیریه توسعه مکانی و ظاهری مجموعه نیست. به عبارت بهتر توسعه فعالیتهای خیریه و بهبود کیفی خدمات در اولویت قرار دارد. حال اگر توسعه فعالیتهای خیریه مستلزم توسعه مکانی مجموعه باشد این موضوع نیز لحاظ میگردد. به عنوان مثال در مراکز نگهداری از سالمندان، معلولین و بیماران خاص که توسط مؤسسات خیریه اداره میشوند توسعه مکانی و تجهیز آسایشگاه از جمله امور مهم در این گونه مراکز است. زیرا با توسعه و تجهیز آسایشگاه امکان ارائه خدمات بهتر به مددجویان بیشتر فراهم میشود. از این رو بهترین گزینه آن است که اختصاص منابع مالی در اختیار مدیریت خیریه باشد. زیرا آنها بر کلیه جوانب امر اشراف داشته و به اولویت نیازهای مؤسسه به خوبی واقفند.
همچنین می توانید وارد صفحه همکاری با ما شوید و با ما همکاری کنید و میتوانید کمک های خود را به صورت پرداخت حمایت مالی برای ما ارسال کنید
نقش مردم در توسعه فعالیتهای خیریه
مردم به عنوان حامی و یاور همیشگی مؤسسات خیریه در توسعه فعالیتهای خیریه نقش بسزایی دارند. حقیقت این است که میزان کمک مالی به خیریهها معمولاً در حدی است که نهایتاً خرج و دخل آنها برابر شود. بنابراین اختصاص و یا به عبارت بهتر پسانداز مبلغی برای توسعه خیریه بسیار دشوار است. لذا اینجا نیز حضور پررنگ خیرین میتواند گره از کار مؤسسات خیریه بگشاید. اغلب مؤسسات خیریه در ساختمانهایی راهاندازی میشوند که خیرین وقف امور خیریه کردهاند. زیرا خرید مسکن از طریق کمکهای مردمی تقریباً غیرممکن است. در حالی که افراد نیکوکار با اهدای ملک خود برای کار خیر، باقیات و صالحاتی برای خود ذخیره میکنند. چرا که تا دنیا دنیا است ملک آنها مأمن و پناه نیازمندان و محرومان است. پس چه آنان در این دنیا باشند و چه نباشند از این خیر عظیم بهرهمند خواهند شد.
از سوی دیگر در زمینه تجهیزات و امکانات نیز همین داستان است. هر وسیله و امکاناتی که به خیریه اهدا شود به ابزاری برای خدمت به مردم و انجام کار خیر تبدیل میشود. خواه یک وسیله نقلیه برای امور حمل و نقل خیریه باشد یا تجهیزات پزشکی؛ به هرحال بخشی از مخارج خیریه کاهش مییابد و در نتیجه مسئولین خیریه میتوانند افراد بیشتری را مورد حمایت قرار دهند.
توسعه خیریه معادل خدمات بیشتر و بهتر برای نیازمندان است. پس اگر یک مؤسسه خیریه صداقت، توانمندی و تجربه قابل اعتمادی در این حوزه دارد کمک به توسعه آن از کمکهای موردی به مؤسسات خیریه مختلف بهتر است.