
ایدههای اقتصادی برای نیازمندان
ارائه ایدههای اقتصادی برای راهاندازی کسب و کار و کسب درآمد یکی از روشهای مؤثر در محرومیتزدایی به شمار میرود. ولی بسیاری از مردم در سراسر دنیا برای کمک به نیازمندان، سادهترین راه یعنی اهدای کمکهای نقدی و غیرنقدی را انتخاب میکنند. در حالی که علیرغم جمعآوری کمکهای فراوان مردمی تأثیر آن بر کاهش فقر و آمار نیازمندان جامعه قابل توجه نیست. در حقیقت این شیوه کمک به نیازمندان میتواند ناخودآگاه با پرورش فرهنگ محرومیت همراه باشد. به این معنا که عدهای به دریافت کمک از مردم عادت کرده و تنها راه تداوم زندگی خود را دریافت این کمکها میدانند. بدون شک یافتن ایدههای اقتصادی برای کمک به نیازمندان با مشکلات فراوانی همراه است. ولی اهمیت موضوع در این است که ایدههای اقتصادی مناسب برای نیازمندان میتوانند نقش مهمی در خودکفایی و استقلال مالی نیازمندان و در نتیجه کاهش آمار نیازمندان جامعه داشته باشد.
جهت ارسال کمک آنلاین کلیک کنید

ایدههای اقتصادی با سرمایه کم
وقتی موضوع کمک به نیازمندان مطرح است بدیهی است نبود سرمایه مهمترین معضل در راهاندازی کسب و کار است. بنابراین باید تأمین سرمایه توسط کمکهای مردمی و مؤسسات خیریه صورت گیرد. لذا هرچه میزان سرمایه کمتر باشد احتمال موفقیت در تأمین آن بیشتر خواهد بود. در نتیجه ایدههای اقتصادی با سرمایه کم باید در اولویت قرار گیرند. برخی از این ایدههای اقتصادی که به سرمایه کمی نیاز دارند عبارتند از:
- راهاندازی کسب و کار بومی
راهاندازی کسب و کار بومی را میتوان بهترین گزینه برای اشتغال نیازمندان دانست. زیرا محرومیت تنها در زمینه مالی مطرح نیست بلکه محرومان جامعه اغلب دچار فقر دانش و مهارت نیز هستند. ضمن اینکه در بسیاری از خانوادههای نیازمند امکان اشتغال سرپرست خانواده وجود ندارد. در نتیجه راهاندازی کسب و کار بومی با تکیه بر مهارتهای سنّتی مردم و امکانات موجود هر منطقه به ویژه زنان با موفقیت بیشتری همراه است. این مشاغل علاوه بر امکان مشارکت تمام اعضای خانواده به سرمایه زیادی نیز نیاز ندارد. کافی است حمایت لازم در زمینه فروش محصولات این افراد صورت گیرد تا به منبعی قابل اطمینان برای کسب درآمد تبدیل شود.
مطالب دیگر را در بلاگ ما بخوانید
- امکانات دورکاری
امروزه مشاغل فراوانی از قبیل بازاریابی، تولید محتوا، فروش، مدیریت صفحات مجازی، دستیار و منشی مجازی به صورت دورکاری و از راه دور انجام میشود. اگر فرد نیازمند، توانایی انجام چنین مشاغلی را داشته باشد تأمین سرمایه شروع به کار آن هزینه سنگینی ندارد. چنین مشاغلی به یک خط تلفن و یک دستگاه کامپیوتر و البته اشتراک اینترنت نیاز دارد. حسن این مشاغل این است که برخی افراد معلول نیز میتوانند از این طریق مشغول به کار شوند.
همچنین بخوانید :
موفقیتهای داروسازی کشور
- ارائه خدمات باغبانی
این شغل نیز با توجّه به عدم نیاز به سرمایه برای نیازمندان مناسب است. البته موفقیت در آن مستلزم کسب دانش باغبانی و مهارت انجام آن است.

ایدههای اقتصادی زود بازده
با در نظر گرفتن شرایط زندگی نیازمندان اغلب آنها به کار فوری با درآمد خوب نیاز دارند. یعنی اشتغال نیازمندان باید به صورتی باشد که درآمد آن از همان ابتدا برای تأمین مخارج زندگی کافی باشد. از این رو ایدههای اقتصادی زودبازده نیز برای اشتغال نیازمندان اولویت دارند. البته نباید فراموش کرد بسیاری از این ایدهها نیاز به کسب مهارت لازم دارد. در این زمینه میتوان از مشارکت افراد متخصص در هر حرفه برای آموزش رایگان نیازمندان استفاده کرد.
- ارائه خدمات منزل
خدمات منزل از مشاغلی است که همواره مشتری برای آن وجود دارد. به همین خاطر گزینه مناسبی برای اشتغال نیازمندان محسوب میشود. خدمات منزل از نظافت منازل گرفته تا انجام تعمیرات تخصصی را شامل میشود. اگر امکان کسب مهارت وجود نداشته باشد خدمات نظافت منزل، تنها گزینه موجود است. زیرا انجام تعمیرات نیازمند کسب مهارت و تجهیزات فنی است.
- فروش محصولات ارگانیک
این روزها مصرف محصولات ارگانیک طرفداران زیادی دارد. اگر بتوان مشتریان خاصی یافت که این محصولات را به صورت عمده خریداری کنند بازدهی این کار تضمین شده است. البته برای تولید محصولات ارگانیک گیاهی یا حیوانی فضای کافی باید موجود باشد. توجه داشته باشید محصولات ارگانیک میتواند بسیار ساده و محدود مانند تولید انواع جوانه یا تخممرغ محلی باشد.
همچنین می توانید وارد صفحه همکاری با ما شوید و با ما همکاری کنید و میتوانید کمک های خود را به صورت پرداخت حمایت مالی برای ما ارسال کنید
- تهیه غذای خانگی
اصولاً هر کسب و کاری که مرتبط با تهیه غذا باشد بازده خوبی دارد. اگر یکی از اعضای خانواده دستپخت خوبی داشته باشد راهاندازی تهیه غذای خانگی گزینه مناسبی است. اگر این مسئله در حوزه کمک به نیازمندان باشد مؤسسه خیریه میتواند برای تضمین فروش غذا آنها را یاری کند. مثلاً با معرفی به خیرین فروش آنها را تضمین نماید و یا حتّی با کمک خیرین آن غذاها را برای اطعام سایر نیازمندان مصرف کنند. مهم این است که به ویژه در ابتدای کار، از این کسب و کار حمایت شود.
- خرید وسیله نقلیه
یکی از گزینههای اشتغال نیازمندان، اشتغال در حوزه جابهجایی کالا و مسافر است. اگر فرد نیازمند توانایی و گواهینامه راندن موتور یا ماشین را داشته باشد با خرید وسیله نقلیه مناسب میتوان زمینه اشتغال او را فراهم کرد.
بهرهگیری از ایدههای اقتصادی برای کمک به نیازمندان به نوعی برنامهریزی هوشمندانه و آیندهنگر در حوزه محرومیتزدایی در کشور است. این امر در حقیقت مصداق همان کلام معروف است که به جای دادن ماهی باید به نیازمندان ماهیگیری بیاموزیم.